Rensning af tagrender

I Danmark kan vi bryste os af rigtig mange smukke træer og selv i den danske nationalsang, synger vi om de ’brede bøge’. Men bøgene har også mange blade og de ender ofte i tagrenderne. Blandet med den gavmilde nedbør vi også oplever giver det anledning til tunge og tætpakkede tagrender – men, hvad betyder det egentlig? Og hvorfor er det så vigtigt at få det gjort? Læs med her og find ud af, om det er ved at være tid til at få renset dine tagrender og, hvordan det skal gøres.

Hvad er en tagrenderens?

Det er helt simpelt, for en tagrenderens er når du fjerner skidt, snavs og gamle blad fra tagrenden, så vand fra nedbør kan passere frit og løbe ned gennem det eller de tilsluttede nedløbsrør og ende, hvor det skal.

Du kan sagtens klare det selv, hvis du har en stige og eventuelt en lille skovl og en spand fra ungernes sandkasse, men det kræver både en del tid og samtidig også tålmodighed, fordi der skal kravles en del gange op og ned, for at komme hele vejen rundt.

Gør det selv?

Fordi det er et omfattende stykke arbejde, er der også mange, der vælger at hyre professionelle til at få arbejdet gjort. Det kan gøres på flere forskellige måder, men en ting er fælles for dem alle – du slipper for at stå på stigen og skovle.

Har du besluttet dig for at finde et firma til at klare opgaven, kan du lave en række forskellige aftaler, alt efter, hvad der er brug for og du synes giver mening for dig.

  • Enkelt aftale om rens af tagrender
  • Aftale om ½-årlig rens af tagrender
  • Aftale om årlig rens af tagrender

Det er helt op til dig, hvordan du går til det, men ofte vil firmaerne gerne komme med et tilbud og kan også fortælle dig, hvorfor det er netop den løsning, der er bedst for dig. Der er mange faktorer, der spiller ind og derfor kan det også være svært selv at skulle afgøre, hvor ofte, der er brug for en rens.

Hyret hjælp

Med et firma til at løse opgaven, skal du ikke bekymre dig om andet end at svare, når der tikker en besked in, om at det er ved at være tid til en rens af dine tagrender. På den måde skal du ikke holde styr på tiden og ikke bruge noget overskud på at tjekke tagrenderne og holde styr på behovet for en rens.

Der findes mange firmaer, der har specialiseret sig i denne form for arbejde og ofte kan du finde rigtig gode løsninger tæt på dit hjem. Bor du for eksempel i København eller Nordsjælland, kan du her læse mere om et af de firmaer, der tilbyder rens af tagrender i netop dette område.

Hvad enten du er en privatperson eller et firma, der ønsker en løsning på res af tagrender, så er det en god ide at kontakte de forskellige firmaer, for at høre mere om de aftaler de kan tilbyde.