Parterapi til at genopbygge det gode forhold

Alt gælder i krig og kærlighed, plejer man at sige, men sommetider kan det virke, som om de to ting kommer ud på ét. Kærlighed er ligesom en blomst. Den har brug for plejning og pasning for at kunne blomstre. Den har brug for lys, og hvis den står i mørket for længe, visner den. Hvis man føler, at kærligheden i forholdet er begyndt at visne, så er der hjælp at hente.
I et forhold er det tit svært selv at løse problemerne, og det kan være en god idé at få en tredjeparts mening i spil. Parterapi er en mulighed for at få professionel hjælp til at få kærligheden til at blomstre igen.

 couple-863456_960_720Hjælp til at kommunikere

De fleste problemer i forhold udspringer på baggrund af manglende kommunikation. Det kan være, man prøver at tale tingene igennem. Måske aftaler man ligefrem et tidspunkt hver dag eller hver uge, hvor man sætter sig ned og snakker sammen, men det virker måske opstillet, og man ender med at skændes.
Parterapi hjælper netop med at få kommunikationen i gang i forholdet og at få talt tingene igennem og sagt de ting, der skal siges, på en ordentlig og konstruktiv måde.
For langt de fleste er det svært at snakke om følelser, og det kan være rart med hjælp udefra. Parterapi er ikke en trylleremse, der på magisk vis redder alle forhold, men langt de fleste forhold kan hjælpes godt på vej med terapi. Det kan bringe glæden og kærligheden tilbage og sprede den gode stemning i hverdagen fremfor den negative stemning ladet med skænderier. Genfind kærligheden i forholdet med parterapi.

Kom videre efter utroskab

Utroskab er svært at komme videre fra og komme over, men med den rette hjælp er det bestemt muligt. Det er svært at være den, der har været udsat for utroskab, men det er heller ikke nemt at være den, der har været utro. Den utro går rundt med en skyld og skam, og partneren til den utro har mistet tilliden og tiltroen til den anden.
Men det kan altså lade sig gøre at komme ud af den onde spiral. Gennem parterapi bliver tilliden genopbygget, og der bliver sat ord på følelserne. Parterapeuten hjælper parret med at finde hinanden igen og samarbejde om at finde ud af, hvordan forholdet igen bliver, som begge parter ønsker det.

Der ligger som regel mere bag utroskab end bare sex. Om så utroskaben bygger på en enkelt aften i fuldskab eller en længere affære. Det kan være, der er noget i parforholdet, der ikke fungerer. Noget, der ikke før er blevet sat ord på. Hvad mangler forholdet? Og hvad kan der gøres for at få det tilbage? Parterapi vil være et godt led i at finde svarene på disse spørgsmål og til at stille nye: Hvad er et godt parforhold? Hvad skal der til for at være glad i et forhold? Hvad betyder kærligheden for netop os som par? Hvad kan vi gøre for at undgå at miste kærligheden?