Få gang i vægttabet med en ”slankekur”, du kan holde ud

Der er mange slankekure, der lover dig et lynhurtigt vægttab. Det eneste, du skal gøre, er at følge den medfølgende kostplan. Dette er der såmænd ikke noget galt i, problemet er bare, at disse kostplaner alt for ofte er usunde og så godt som umulige at følge i mere end en uges tid. Lynkurene sikrer dig heller ikke et varigt vægttab. Det er et vægttab lige nu og her, men når du går tilbage til at spise normalt, vil du højest sandsynligt tage kiloene på igen. Og så er de to ulidelige uger, hvor du har fulgt en meget stram kostplan, spildte.

 Hold vægttabs-motivationen oppe ved at foretage små livsstilsændringer

Et godt vægttabsforløb (eller en såkaldt slankekur) skal bestå af små ændringer i dine vaner. Det skal være ændringer, du kan leve med, og som ikke gør livet alt for surt. Ved blot at foretage små ændringer i din hverdag, kan du sagtens tabe dig de kilo, du ønsker, selvom det tager lidt længere tid end et par uger. Der er alt for mange, der kommer til at spænde ben for dem selv, når de påbegynder et vægttab. De bliver så ivrige, og de vil have, at det skal gå så stærkt, at de foretager alt for mange ændringer på én gang og dermed kører helt surt i deres vægttabsprojekt.

I stedet for at sige til dig selv, at du nu ikke må så meget som at se på en dessert de næste mange måneder, og nu skal du træne mindst én time hver dag, så start i det små. Lad være med at droppe fredagsslikket, men find på sunde alternative til chokoladen og slikposen. Og start med at træne tre gange om ugen. Hvis du giver slip på hastværket og tager det skridt for skridt, er der større sandsynlighed for, at du når i mål. Det kan også være en god idé at opsøge en diætist, som kan guide dig igennem dit vægttab. Få hjælp til motion og kost her: https://sundt-helbred.dk/

Få hjælp til vægttabet med en god og holdbar kostplan fra en diætist

En diætist kan hjælpe dig med at lægge en kostplan, som du rent faktisk kan holde ud at følge. Ligeledes kan du få hjælp til at foretage den livsstilsændring, som du kan holde resten af livet og gå fremtiden i møde med en sund krop. Derudover kan du få hjælp til motion og træning ved siden af kosten. Et vægttab skal være til at holde ud, og det skal ikke begrænse dig i dit liv. En ”slankekur” skal ikke være en kostplan kun bestående af proteiner og grapefrugt, som forhindrer dig i at tage til middagsselskaber med familie og venner. En slankekur skal være en livsstilsændring, og den skal ikke være hurtig og ubrugelig, men langvarig og holdbar. Du skal bare springe ud i det og tage hul på din nye, sunde livsstil. Så du for fremtiden kan blive en sundere og gladere udgave af dig selv.